EcoMoto 930×122

107 ani

RESPECT! VETERAN DE RĂZBOI, SĂRBĂTORIT LA 107 ANI

”Era să mor de mai multe ori, dar bunul Dumnezeu mă iubește și trăiesc și azi!”, este mărturisirea veteranului de război, locotenent în retragere, Zdru Achile, la împlinirea venerabilei vârste de 107 ani.

Citiți și: VETERANUL DE RĂZBOI GHEORGHE POPESCU A ÎMPLINIT 101 ANI. “CARE AM AVUT ZILE AM SCĂPAT”

Chiar dacă s-a născut şi a copilărit în Grecia, eroul nostru a devenit un bun român, fapt dovedit prin sacrificiul făcut pe front sub drapelul tricolor al țării noastre.

Povestește cu emoție clipele petrecute alături de camarazii săi în cel de Al Doilea Război Mondial, atunci când dintr-o companie plecată să spargă frontul se mai întorceau în viață doar 5-6 oameni. A simțit gloria când, alăturii de colegii lui de unitate, s-a întors pe jos din Cehoslovacia, eliberată cu aportul consistent al trupelor româneşti, și când a fost distins cu patru decoraţii, cea mai înaltă fiind „Bărbăţie şi Credinţă”.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, a fost alături de eroul nostru și i-a transmis întreaga apreciere și recunoștință a conducerii și a militarilor Armatei României. (Sursă și foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale, România-www.mapn.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3