New Profesional Consult 930 x 122

cfr_calatori

Restricţii de circulaţie pe calea ferată

Autorităţile au decis ca de azi şi până mâine, 23 august,i circulaţia feroviară să se desfăşoare cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi la nivelul solului, conform avertizării de Cod Portocaliu de caniculă. CFR SA anunţă că trenurile urmează să înregistreze întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute/tren, în funcţie de distanţa parcursă.

 

În perioada de caniculă, temperaturile la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsura obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Avertizarea cod galben de canicula este valabila pentru Bucureşti şi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

În perioadele caniculare, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3