Donaris 930 x 122

canal2

Retelele de colectare a apelor uzate de la tara, in urma

Zona rurala este „praf” la colectarea apelor uzate. Aceasta este concluzia unui raport rezultat in baza unor studii amanuntite ale celor de la SC Apa Canal 2000 SA Pitesti. Tocmai de aceea programul de 100 de milioane de euro elaborat de aceasta societate pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din Arges este mai mult decat binevenit.

Una dintre priroitatile judetului Arges este aceea a realizarii de retele de apa si canalizare, factor esential al civilizatiei. Din pacate, mai sunt multe de facut la acest capitol. Noroc cu programele de atragere a fondurilor europene elaborate de SC Apa Canal 2000 SA, acestea vizand si zona rurala a judetului, cea care are cel mai mult de suferit.

Conform datelor centralizate si prezentate in cadrul Conferintei Internationale „Totul pentru o apa curata” desfasurata anul trecut la Pitesti, in organizarea Primariei si a Apa Canal, in Arges nu sunt in momentul de fata decat 498,5 kilometri de retele de colectare a apelor uzate. Dintre acestea, 448,5 kilometri se gasesc in zona urbana iar restul, de numai 50 de kilometri, in zona rurala!

Gradul de colectare a apelor uzate este la orase de 61%, iar la tara de numai 2%! Din cei aproape 650.000 de locuitori ai Argesului, doar 255.706 sunt conectati la aceste retele. 28 de retele locale sunt insa deja in lucru.

Unele dintre sistemele existente de colectare sunt deja invechite, asa incat trebuie alocate fonduri si pentru reabilitarea acestora.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90