Donaris 930 x 122

revelion_2010_pitesti46

Revelion d’ Epitesti

Pitesti. 2 ianuarie 2009.
Mii de oameni au venit in centrul Pitestiului pentru a petrece trecerea dintre ani alaturi de primarul Tudor Pendiuc. Pregatiti cu sampanie si pocnitori, pitestenii care au venit in strada au inceput Revelionul cu Circa 7. Cu citeva secunde inainte de mizul noptii, primarul Tudor Pendiuc a urcat pe scena pregatind o sticla imensa de sampanie. A urmat numaratoarea inversa. Sampania nu a vrut sa se deschida chiar la timp, semn ca, cel putin inceputul de an va fi mai dificil. Dar, pana la urma, dopul a pocnit, iar sampania a sarit in aer. Din multime se inaltau focurile jucause de artificii. Mai sus, pe cer, s-a facut lumina. Focuri grandioase de artificii au luminat cerul Pitestiului, in ciuda atmosferei umede. Oamenii se pupau, se imbratisau, isi faceau urari de mai bine. Sticlele de sampanie isi eliberau continutul. Primarul a coborat de pe scena si a ciocnit cu oamenii. In fata Primariei, oricine nu avea o mana ocupata cu un pahar de sampanie, a primit licoarea, pentru a inchina intru mai bine. In scurt timp, s-au incins mai multe hore ale bucuriei. Pitestenii au uitat si de umbrele, si de criza, si de tot ce a fost rau in 2009. Au dansat pentru tot ce va fi bun in 2010.
Au spus “Da!”
revelion_2010_pitesti06La o jumatate de ora dupa ce am intrat in Noul An, sala mare a Primarei s-a umplut de oameni. Aranjamentul floral deosebit indica ceea ce avea sa se intample. 23 de cupluri asteptau nerabdatoare sa se casatoreasca. De data aceasta, primarul a oficiat cununiile civile pentru cinci grupuri de tineri. Unii dintre ei, nemaiavand rabdare, s-au pe sotii. Familia Arsene a fost prima care a primit celebra urare “Casa de Piatra”. O casa de piatra care sa fie trainica, pentru a rezista greutatilor care vor veni, chiar de anul acesta, dar care sa si poata gazdui bucuriile care vor ajunge in mijlocul tinerelor familii.
revelion_2010_pitesti25

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3