NOR CURIER 930X122

    tavitian_ep

    Rezonante armenesti in jazz: Harry Tavitian la Filarmonica

    Vineri 16 decembrie, la ora 19, Filarmonica Pitesti va invita la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor la un recital extraordinar de pian Harry Tavitian. Intrarea este liberă.

    Locurile se procură de la sediul Filarmonicii – Casa Cărții, tel. 0248-220111 si in seara concertului de la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor.

     

    Concertul este intitulat „Ecouri armeneşti în jazz” . Recitalul va fi o călătorie inedită de la rădăcinile jazzului (blues şi gospel) la etno-jazz (prelucrări de muzică tradiţională armeană şi românească – inclusiv colinde).

    Uniunea Armenilor filiala Pitești doreşte să continue astfel promovarea culturii armene în acest oraș unde comunitatea armeana are o veche istorie. Marturie e si frumoasa biserica armeneasca din Pitesti, construita in 1852.

    Concertul fiind în perioada dintre Sfântul Nicolae şi Naşterea Domnului, Tavitian va prezenta şi o suită inedită de colinde – „Cantata de Crăciun”.

    Publicul va putea asculta de la colinde (fie arhaice româneşti – unele din ele din colecţia Béla Bartók – fie de tradiţie bizantină, fie armeneşti) până la Negro-Spirituals afro-americane – una din formele muzicale primitive din care jazzul însuşi s-a născut. Voci dintr-un alt timp, plin de veselie şi frumuseţe. Alergând după cele pământeşti, cred că suntem în mare primejdie să uităm de însăşi bucuria marelui praznic al Naşterii Mântuitorului.  Evenimenteul este organizat de Uniunea Armenilor din România, filiala Pitești, in parteneriat cu Filarmonica Pitești.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90