930 x122 grota rece

    avalansa

    Risc mare de avalanşă în Făgăraş! Traseele turistice sunt închise!

    Serviciul Public de Salvamont Argeş informează că în urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 48 de ore stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan a ajuns la 253 de centimetri. Stratul de zăpadă este viscolit puternic şi instabil, existând un risc mare de producere a avalanşelor.

    În foarte multe locuri s-au format deja plăci de vânt şi cornişe, aşezate peste stratul stabilizat de dedesubt. Astfel, riscul de avalanşă a fost clasificat de Centrul Regional de Prognoză Meteo Transilvania-Sud la gradul 4 (risc mare) la peste 1.800 de metri altitudine şi la gradul 3 (risc însemnat) la sub 1.800 de metri.

    „Având în vedere datele despre starea zăpezii, toate traseele montane din judeţul Argeş – în special cele cu ieşire în golul alpin – sunt închise. Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont, formând 0SALVAMONT pe telefonul mobil.

    De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia. În orice caz, în afara echipamentului de iarnă (încalţăminte şi îmbrăcăminte adecvate, colţari, piolet, etc.), obligatoriu trebuie să existe în permanenţă în rucsac şi o lanternă cu baterii noi pentru fiecare participant, evitându-se astfel situaţii neplăcute”, atrag atenţia salvamontiştii argeşeni.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90