Donaris 930 x 122

Arges

MUNTE_CU_ZAPADA

RISC MARE DE AVALANȘĂ – TOATE TRASEELE MONTANE DIN ARGEȘ, ÎNCHISE

În urma vântului puternic din ultimele 48 de ore stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan măsoară 157 de centimetri. Pe alocuri, însă, din cauza viscolului, poate fi mai mare. Pe unii versanți și pe majoritatea vâlcelelor zăpada este instabilă și se pot forma curgeri de zăpadă de dimensiuni medii.

Citiți și: Oficial: percheziții în Pitești și alte localități din județ! Ce au făcut suspecții

Având în vedere datele despre starea zăpezii, Centrul de Prognoză Sibiu a emis un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalanşă, acesta fiind de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri și de gradul 2 la altitudini de sub 1.800 de metri. Prin urmare, toate traseele montane din județul Argeș sunt și vor rămâne închise. Riscul există chiar şi în zonele joase, împădurite.

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 17:30 este deja întuneric. În orice caz, în afara echipamentului obligatoriu iarna (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colțari, piolet etc.), trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii noi pentru fiecare persoană. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat să aveţi încălţări și îmbrăcăminte de iarnă și o lanternă pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos. Nu parcaţi maşinile la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă!

Citiți și: Acoperișul unei case, 2 anexe și un tractor, scrum în urma unui incendiu


Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3