Donaris 930 x 122

salvamontcota2000_184

Risc mare de avalanse

Pitesti. 11 februarie 2010.
In urma incalzirii vremii si a ninsorilor din ultimele ore, nivelul de risc de avalansa in muntii Fagaras la peste 1800 de metri (zona de climat subpolar) este de gradul 4, risc mare. În zona Balea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zapada are 141 cm, din care 20 cm zapada proaspata, uda, care nu are coeziune cu straturile de dedesubt. Cu toate acestea, in anumite zone, vântul care a batut cu viteze de 100-120 km/ora la rafala, a creat depozite de acumulare, unde, punctual, riscul poate fi mai mare decât cel general afisat. Sub altitudinea de 1800 de metri, riscul de avalansa este de grad 2, risc moderat, dar trebuie avut in vedere ca vantul a viscolit zapada, depozitand-o si in zone sub 1800 de metri, unde, punctual, riscul este mai mare. Având în vedere conditiile date, traseul principal de creasta, precum si toate traseele turistice care acced în creasta masivului Fagaras, indiferent de altitudine, sunt închise. Sunt deasemenea inchise toate traseele turistice din zona montana a judetului, la altitudini mai mari de 1500 de metri.
Sfatul Salvamont Arges pentru cei care îsi vor petrece sejurul în zone apropiate de golul alpin, este sa nu incerce sa urce in zonele nerecomandate si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona, sau la Dispeceratul National la numarul 0SALVAMONT, care se acceseaza apasand pe telefonul mobil, tasta corespunzatoare literei din aceasta sintagma.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3