New Profesional Consult 930 x 122

fc_arges

Rămas bun, Argeş drag!

Tristă aniversare! La 60 de ani de la înființarea sa, clubul FC Argeș este la un pas de dispariție. Sub titlul „Rămas bun, Argeș drag!”, site-ul suporterilor alb-violeți, www.violafans.ro, publică un articol emoționant, articol ce exprimă furia, frustrarea și neputința celor care iubesc FC Argeș, club cu tradiție în fotbalul românesc, al cărui nume s-a legat și va rămâne legat pentru totdeauna de numele inegalabilului și irepetabilului Nicolae Dobrin.

„E dimineaţă. N-am putut să dorm toată noaptea la gândul că a doua zi urmam să merg pentru prima oară la un meci al Argeşului. Am mai văzut câteva meciuri la televizor, am mai citit ceva prin ziare. Dar voi merge prima dată pe stadion, pe care l-am văzut doar din trecere. M-am trezit cu noaptea-n cap să mă duc la chioşcul din staţia de autobuz să prind ziarul. Azi mă duc la meci! Îl trezesc pe tata, deşi e abia ora 8, iar până la meci mai e destul. Nu mai am răbdare. Urcăm în autobuz. În staţia de la muzeu văd pe un zid un afiş cu meciul, iar sub el, pe zid, e mâzgălit Hai FC Argeş! Pe drumul spre stadion, încerc să-mi imaginez la ce poartă a dat Barbu gol din foarfecă cu Oţelul, acum câteva etape. Ajung la stadion. Mă aşez lângă tata, pe scaunele roşii de la tribună. Jucătorii începuseră antrenamentele. Lumea se adună, stadionul e aproape plin. A fost singurul meci la care m-am dus cu tata. Şi a fost de ajuns să mă îndrăgostesc. Nu mai contează că am pierdut meciul, că toată seara am plâns. Au fost lacrimile unui copil, aşa cum eram toţi, ce spera că echipa lui e cea mai bună.

Azi ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare pentru noi. Doar că niciodată nu am simţit atâta ură, neputinţă şi durere. Argeşul lângă care am crescut nu mai e. Fotbalul a devenit joaca unor parveniţi, şi-a pierdut farmecul. Cum o să le spunem noi, peste ani, copiilor noştri, că a fost cândva FC Argeş, dar că a murit fără să se încerce măcar salvarea? Ne vor crede, oare, că am străbătut ţara pentru o echipă care nu mai e? Cu ce le vom dovedi noi că am iubit echipa asta? 60 de ani…

FC Argeş a fost ţinut în viaţă artificial, pentru că, de fapt, a murit de mai mulţi ani. Şi-a aşteptat liniştit soarta, ştiind că e singurul dezonodământ posibil. S-a născut şi a murit odată cu Dobrin. Nicio altă echipă nu se poate identifica mai bine cu “copilul” ei. Acum se încearcă o renaştere a Argeşului, dar asta e altă discuţie (vom reveni la acest subiect cât de curând). Chiar dacă peste ceva timp echipa se va numi tot FC Argeş, se va câştiga palmaresul, nu vom uita prea uşor dispariţia clubului. Nu putem să-i iertăm pe cei care şi-au bătut joc de noi, de oraş, de Dobrin. Tu, cel care citeşti rândurile astea, adu-ţi aminte de FC Argeş. Şi plângi! A murit o parte din tine. Rămas bun, Argeş drag!”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90