EcoMoto 930×122

roibuoltchim

Roibu apara reevaluarea petrochimiei de la Arpechim

Constantin Roibu, managerul combinatului Oltchim din Valcea, apara pe toate caile raportul de reevaluare a petrochimiei pitestene. Raportul respectiv a atras nemultumirea unui actionar minoritar al Oltchim care a facut in instanta o contestatie cu privire la valoarea rezultata din evaluare.

Constantin Roibu, managerul general al combinatului Oltchim Ramnicu-Valcea, a luat din nou pozitie fata de actiunile firmei PCC SE indreptate impotriva petrochimiei pitestene care a fost preluata la finalul anului trecut de Oltchim. PCC SE este cel mai important actionar minoritar de la Oltchim si a incercat in mai multe randuri sa blocheze preluarea combinatului pitestean, afirmand ca astfel Oltchim risca falimentul.

Acum, firma germana PCC SE s-a adresat instantei cu o contestatie privind reevaluarea activelor petrochimiei de la Arpechim in urma careia Oltchim a avut acces la credite importante necesare unor investitii inclusiv la Pitesti. Reevaluarea a aratat ca petrochimia ar valora in prezent circa 90 de milioane de euro, in conditiile in care preluarea s-a realizat cu plata a 13 milioane de euro din partea Oltchim.

„Actiunea PCC SE in instanta este nefondata si reprezinta inca o metoda de a bloca dezvoltarea societatii Oltchim. Nu suntem surprinsi ca actionarul minoritar PCC SE a contestat in instanta reevaluarea activelor, pentru ca asa s-a purtat mereu in raport cu noi”, a spus Roibu care spera ca instanta sa respinga actiunea PCC SE.

La petrochimia din Pitesti si la Oltchim sunt in prezent in derulare si lucrarile de revizie a instalatiilor, lucrari care vor fi finalizate in curand pentru a permite reluarea productiei la Pitesti. Petrochimia de la Pitesti este cel mai important furnizor de materie prima pentru Oltchim Ramnicu-Valcea.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3