NOR CURIER 930X122

    daniel-constantin2

    Romania a fost desemnata „Tara Anului” la BioFach

    Romania a fost desemnata „Tara Anului” la BioFach, targul mondial de comert cu produse ecologice. „Acest statut reprezinta o oportunitate excelenta de a promova produsele ecologice romanesti si pentru a prezenta tuturor participantilor potentialul agriculturii ecologice din Romania”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii.

    In cea de-a doua zi a targului Biofach 2013, prim-ministrul Victor Ponta a vizitat Pavilionul Romaniei, alaturi de ministrul Agriculturii, pitesteanul Daniel Constantin.

     

    Dupa ce au degustat produsele ecologice ale expozantilor romani, ministrul Agriculturii si premierul au participat la dezbaterea „Agricultura Ecologica – orizonturi 2020”, organizata de MADR.

    In cadrul dezbaterii, ministrul Agriculturii a afirmat ca din ce in ce mai mult consumatorii constientizeaza ca, alaturi de calitatea si aportul produselor ecologice la o alimentatie sanatoasa, agricultura ecologica are o contributie importanta la dezvoltarea durabila. Astfel, practicarea agriculturii ecologice in mediul rural poate fi o solutie de revitalizare a acestor zone.

    In cadrul actualei Politici Agricole Comune, productia ecologica beneficiaza de sprijin financiar, de masuri specifice si de o legislatie corespunzatoare.

    Prin revizuirea PAC in domeniul agriculturii ecologice, lansata in luna ianuarie a acestui an de catre Comisia Europeana, se va consolida increderea consumatorului si se vor crea conditiile necesare unei concurente loiale intre producatorii ecologici din cele 27 de state membre.

    Totodata, Daniel Constantin a punctat faptul ca intre obiectivele Romaniei pentru anul 2020 ar trebui sa se regaseasca o mai buna promovare si constientizare a beneficiilor sistemului ecologic, practici agricole ce contribuie la mentinerea starii de sanatate a solului, conservarea biodiversitatii, bunastarea animalelor si nu in ultimul rand atenuarea schimbarilor climatice.

    Daniel Constantin a punctat faptul ca principala provocare pentru Romania o constituie cresterea productiei ecologice procesate, o mai buna organizare a operatorilor din domeniu si o accesare mai activa a masurilor de promovare.

    Afla mai multe pe ziare.com

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90