NOR CURIER 930X122

apus-vulcanic

Romania, acoperita in intregime de norul vulcanic

Norul vulcanic a acoperit în întregime teritoriul României. Potrivit ultimelor estimări, norul de cenuşă a intrat în ţară prin partea de nord-vest, la o altitudine de 6.000 – 10.000 de metri. La ora 21:00, norul a acoperit, oficial, întreg teritoriul  ţării. Nicio aeronavă nu decolează şi nu aterizează de pe cele 16 aeroporturi din România  de la ora 18:00, cel puţin până duminică la ora 12:00.
Norul de cenuşă produs de erupţia vulcanului din Islanda a intrat în România prin nord-vestul ţării. Potrivit ultimelor estimări, norul de cenuşă va trece la o altitudine de 6.000 – 10.000 de metri.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Centrul Internaţional de Avertizare pentru aviaţie estimează că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda va traversa toată România şi va părăsi ţara noastră duminică dimineaţă la ora 09:00.
Potrivit directorului general al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Corina Lupu,  58% din compoziţia norului este dioxid de siliciu, iar aceasta nu prezintă niciun pericol pentru oameni. Singurele efecte negative care ar putea apărea sunt polile acide, iar în cazul în care se vor produce pulberi, acestea vor avea efecte iritative la nivel pulmonar şi oftalmologic. Autrorităţile susţin însă că populaţia nu are niciun motiv de îngrijorare, nefiind înregistrate creşteri ale indicilor de poluare la staţiile de măsurare a calităţii aerului.
Sursa: realitatea.net{loadpostion inside}

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90