Donaris 930 x 122

    tigani_inapoi

    Rromii și-au deschis tribunal în Argeș

    Un tribunal al rromilor a fost deschis și în Argeș. Precizarea o face Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege internațional al rromilor, Florin Cioabă.

    Potrivit acestuia, după Sibiu, care a reprezentat „centrul pilot” al inițiativei, astfel de tribunale au fost deschise și funcționează în județele Argeș, Vâlcea, Călărași, Galați și Ilfov și în București, acolo unde există comunități de rromi semnificative numeric. Primul tribunal al rromilor a fost deschis în 2011 în Sibiu, într-o clădire special construită pentru așa ceva.

    Liderii rromilor spun că aceste tribunale sunt alcătuite din membri ai staborurilor locale, persoane respectate în comunitate și cu experiență de viață, chiar dacă nu au studii juridice. Tribunalele rromilor nu se substituie instanțelor penale, ci mediază împăcări între cetățeni de etnie rromă în cazuri de divorțuri, ruperi de logodnă, de conflicte sau de jigniri. Dorin Cioabă precizează că odată cu deschiderea acestor tribunale în țară, tribunalul din Sibiu al rromilor devine un fel de Curte de Apel, acolo unde se dă verdictul dacă există nemulțumiri în urma judecăților din tribunalele locale.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90