New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

RUPERE DE NORI ÎN ARGEȘ. ANM A EMIS AVERTIZĂRI DE VREME SEVERĂ

Cu puțin timp în urmă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de vreme severă. Ambele vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Dezvăluiri de ultim moment. Ce se va întâmpla este de necrezut

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 13 – 22 iulie 2019, ora 18. Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

În intervalul de timp menționat, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 18 – 23 iulie 2019, ora 6. Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri (24 iulie), îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice. 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3