New Profesional Consult 930 x 122

claudiu_simfonica_037

S-a dat startul Simfoniei Lalelelor

A inceput Simfonia! Participarea la editia cu numarul 34 a manifestarii de traditie a Pitestiului este una numeroasa si de inalt nivel. La eveniment participa si Mircea Geoana, presedintele Senatului. La Primaria Pitesti a venit si o delegatie numeroasa a PDL, condusa de senatorul Mircea Andrei, iar pe scena din fata Primariei unde a avut loc Parada Florilor pana la Casa Cartii a luat loc si primarul din Ramnicu-Valcea, Romeo Radulescu.

 

Parada – „cantonata” in zona Teatrului – a fost deschisa de doua masini Duster, urmate de un car alegoric pe care stateau si cateva „zane-flori”, copii imbracati in straie …florale. Rand pe rand, cateva sute de adulti si mai ales copii au defilat prin fata delegatilor suiti pe doua scene, dar si a publicului care aproape ca a blocat zona centrala pana la punctul de destinatie al paradei, respectiv la Casa Cartii.

56 de scoli din Arges si din judet, dar si din judetul vecin Valcea, au avut reprezentanti la parada. Din Parada Florilor au facut parte si formatii de letoni si portughezi care au si avut cate un scurt moment artistic in fata oaspetilor. Sute de pitesteni au fotografiat sau filmat cu telefoanele ori cu aparate dedicate Parada care in acest an s-a ridicat la un nivel deosebit.

Carul alegoric merita o atentie aparte. Trebuie spus ca peste 200 de persoane – voluntari adulti si copii, precum si angajati ai Salpitflor Green SA – au lucrat pentru realizarea acestuia. Numai joi s-a lucrat la car 10 ore, florile fiind donate de florarii din Pitesti.

Proiectul a fost posibil gratie unui program in parteneriat cu olandezii din orasul infratit Tynaarlo care are drept scop stimularea participarii active a cetatenilor in actiuni comunitare. Practic, stimularea voluntariatului.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3