930 x122 grota rece

    centru.mediu.003

    S-a deschis Centru Suedez pentru Tehnologie Verde la Piteşti

    Joi, 22 noiembrie, la Piteşti s-a deschis Centrul Suedez pentru Tehnologie Verde (GTC), într-o clădire aproape de Biserica Catolică. Acest centru a fost iniţiativa Primăriei Piteşti şi se bazează pe relaţiile vechi de înfrăţire cu oraşul suedez Borlenge şi pe colaborarea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti cu firme şi autorităţi suedeze în domeniul apei şi canalizării. Un alt partener este şi AB Borlange Energie, din regiunea Dalarna.

    Centrul a fost deschis cu sprijinul Ambasadei Suedei la Bucureşti şi al Green Business Dalarna. La evenimentul de ieri au fost prezenţi şi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, directorul general al SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, Gelu Mujea, dar şi reprezentanţi ai unor companii suedeze, ai Apă Canal şi de la Asociaţia Română a Apei.

    Acest Centru este o consecinţă a activităţilor bilaterale româno-suedeze desfăşurate de-a lungul unei perioade de mai mult de 12 ani, în care au fost depuse eforturi susţinute din partea autorităţilor publice locale, regionale, naţionale, precum şi din partea instituţiilor de protecţia mediului.

    Obiectivul Centrului este de a dezvolta parteneriate în principal din domeniul „energie verde“ astfel încât, pe baza tehnologiilor avansate, să se dezvolte operatori economici specializaţi pentru punerea în aplicare a acestor tehnologii, folosind forţă de muncă şi materiale autohtone.

    Conducerea Centrului de Mediu Suedez este asigurată de Goran Spaxes – preşedinte – şi de Georgiana Gorgoi – director general.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90