Donaris 930 x 122

    finante_publice

    S-a înfiinţat Poliţia Averilor în Argeş!

    ANAF a înfiinţat în luna martie a anului 2012 structuri de verificări fiscale, cu atribuţii de control al veniturilor persoanelor fizice, la nivelul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene şi a municipiului Bucureşti. O astfel de structura a luat nastere si in Arges.

    Fiscul are în vedere diferenţele semnificative, adică mai mari de 10%, între veniturile pe care le constată utilizând metodele indirecte de control şi veniturile declarate la Fisc de către persoanele fizice.

    Structura judeţeană din Argeş va controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferenţe semnificative de venit şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF.

    Reorganizarea nu a presupus noi angajări, necesarul de personal fiind asigurat prin redistribuirea angajaţilor deja existenţi. Instruirea angajaţilor este realizată cu sprijinul experţilor FMI şi cu reprezentanţi ai autorităţilor fiscale din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, potrivit ANAF.

    Guvernul a autorizat la mijlocul anului trecut înfiinţarea în cadrul ANAF a departamentului care va verifica persoanele cu mari averi.

    Executivul a decis la finalul anului 2010 că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90