930 x122 grota rece

    BASARABIA

    S-a lansat „Manifestul de la Piteşti”

    Marti, 27 martie 2012, a avut loc cea de-a 18-a ediţie a manifestărilor dedicate de municipalitatea din Piteşti Unirii Basarabiei cu România, la 27 martie 1918. Manifestările au atras numeroşi oaspeţi importanţi din ţară şi de peste hotare şi au culminat cu dezvelirea bustului marelui poet Grigore Vieru. Evenimentul a fost organizat de autorităţile locale şi de fundaţia „Doina şi Ion Aldea Teodorovici” condusă de Florin Şandru.

    Mai întâi, oaspeţii din ţară şi de peste hotare au fost primiţi la Primărie. Aici s-au ţinut discursuri, au fost înmânate plachete cu chipul poetului basarabean Grigore Vieru, dar s-a dat citire şi „Manifestului pentru ţară” sau „de la Piteşti” care pledează pentru susţinerea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

    În acest fel, au spus vorbitorii, va dispărea, practic, şi graniţa dintre România şi Basarabia.

    „De 18 ani punem semne pe firul istoriei pentru a trezi conştiinţa celor ce vin după noi. Avem datoria să transmitem generaţiilor viitoare că trebuie să reziste în faţa globalizării”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

    În faţa Curţii de Conturi a fost amplasat şi bustul lui Grigore Vieru care a fost dezvelit de Călin Vieru, Tudor Pendiuc şi Florin Tecău (vicepreşedintele Consiliului Judeţean). Bustul este o creaţie a artistului Romi Adam din Alba Iulia care a spus că acesta se regăseşte în doar trei exemplare: unul la Alba Iulia, altul la Chişinău şi unul la Piteşti.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3