930×122 CAPRA 5

autostrada

S-A SĂTURAT ȘI STROE: „E O BĂȘCĂLIE NAȚIONALĂ!”

Scenariile pesimiste în care Grupul Renault poate limita investițiile în România sau chiar reloca o mare parte din activitățile de producție nu mai par atât de îndepărtate în contextul în care construirea autostrăzii Pitești-Sibiu este tergiversată și amânată în fiecare an.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

„Este o bășcălie națională ce se întâmplă! (…) O autostradă Pitești-Sibiu și Sibiu-Pitești nu este a Daciei, este a României! Sa fie clar! Dacă până acum îmi exprimam neîncrederea că va fi finalizată până în 2020, după ultimele declarații nu mai cred că va fi gata nici până în 2025!”, a spus astăzi Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor Auto din România (ACAROM), într-o conferință de presă organizată de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA).

„Este inadmisibil ce se întâmplă, ca o țară care are un potențial în această industrie (…) să fie tratată cu atâta indiferență în condițiile în care finanțarea pentru autostradă este asigurată prin fonduri ale Uniunii Europene! De 8 ani se discută despre această autostradă și suntem la stadiu zero! Eu sunt revoltat de treaba aceasta, pentru că văd consecințele următorilor ani ca urmare a lipsei acestui tronson de circulație de la Vest la Est!”, a declarat Stroe.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

El este de părere că dorința politică și cunoștințele celor implicați în dezvoltarea rețelei de drumuri din România sunt la un nivel redus, fiind, deci, nevoie de schimbări majore.

„Am stat de vorbă cu cei de la CNADNR (n.r. – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România). Eu aș desființa-o pur si simplu! Pentru România este important să existe, mai ales acum, o agenție, un departament, în subordinea directă a primului-ministru, împănată cu niște oameni de specialitate în construcții de drumuri, poduri, geologi… Situația nu poate fi tratată cu nivelul profesional al celor care lucrează acolo (n.r. – la CNADNR).”, a explicat Stroe. (Sursa: http://0-100.hotnews.ro/, foto: promotor.ro, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3