SMART KIDS 930X122

fsli

S-A STABILIT: NOI PROTESTE DE STRADĂ

S-a stabilit: Noi proteste de stradă. Angajați din Educație afiliați la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor picheta Ministerul Muncii. Acțiunea va avea loc miercuri, 21 februarie 2018, între orele 13 și 15, și joi, 22 februarie, între 10 și 14.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

“Atragem atenţia Guvernului că nemulţumirile angajaţilor din Educaţie sunt mari şi că lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ar putea duce la proteste de amploare în întreaga ţară (…)

FSLI solicită Guvernului renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind poziţionat între 1,64 şi 2,76, în treimea inferioară a grilei de salarizare.

Citiți și: Atenție, șoferi! Trafic paralizat pe autostradă!

Precizăm că majorarea acordată pe 1 ianuarie 2018 nu poate să acopere nici măcar rata inflaţiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajaţilor din Educaţie să fie cât mai scăzut.”, reclamă sindicaliștii.

FSLI solicită și modificarea de urgenţă a Legii cadru nr. 153/2017 referitoare la salarizarea bugetarilor: “Reîncadrarea personalului didactic pe această lege începând de la data de 1 iulie 2017 a dus la situaţii absurde, prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I.”

De asemenea, FSLI vrea ca de majorarea de 20% de la 1 martie 2018 să beneficieze și personalul nedidactic.

În plus, FSLI cere și modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să aibă posibilitatea să se pensioneze cu 3 ani mai devreme de împlinirea vârstei standard pentru pensionare: “Nivelul de suprasolicitare neuropsihică, precum şi cazurile medicale, care îi împiedică pe colegii noştri să îşi desfăşoare activitatea la catedră în condiţii normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3