EcoMoto 930×122

munti

S-au redeschis traseele din muntii Argesului

Traseele turistice montane din judetul Arges au fost redeschise. Serviciul Public de Salvamont Arges atrage insa atentia turistilor ca trebuie sa isi ia masuri de siguranta daca se hotarasc sa se aventureze in munti deoarece inca mai sunt pericole care ii pandesc.

Conducerea Serviciului Public Salvamont Arges anunta ca, in urma incalzirii vremii care a dus la topirea masiva a stratului de zapada din munti, traseele turistice montane din judetul Arges au fost redeschise.

Sunt deschise toate traseele care acced catre creasta principala a Fagarasului, pe muchiile secundare sudice ale acestuia, precum si traseele din Iezer Papusa si jumatatea sudica a Pietrei Craiului. Cu toate acestea, la altitudini mai mari de 2.000 de metri, stratul de zapada este inca prezent discontinuu.

Zonele cu zapada nu mai prezinta pericol de avalansa in acest moment, dar stratul care ingheata in cursul noptii poate prezenta risc de alunecare in primele ore ale diminetii, ceea ce impune folosirea obligatorie a echipamentului de iarna: coltari, pioleti, bete de schi etc, pentru a evita alunecarea turistilor.

„In caz de nevoie, reamintim numarul de telefon al Dispeceratului National Salvamont, si anume 0salvamont. Astfel, prin apasarea tastei corespunzatoare, se obtine un numar la care raspunde non stop un operator ce va prelua datele si le va transmite catre seful formatiei Salvamont din zona unde se afla apelantul. La acest numar se pot obtine si informatii punctuale despre starea anumitor trasee turistice si eventualele probleme pe care acestea le pot ridica”, a declarat Adrian Sanduloiu, seful Serviciului Public de Salvamont Arges.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3