EcoMoto 930×122

    cj_epitest

    Sancţiuni pentru consilierii judeţeni

    Consiliul Judeţean Argeş a aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al forului decizional al judeţului. Acesta include şi sancţiunile pe care consilierii le pot primi în cazul în care „calcă” pe bec. De asemenea, este reglementata si promovarea initiativelor cetatenesti.

    Regulamentul prevede aplicarea următoarelor sancţiuni: avertismentul, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, eliminarea din sala de sedinţă, excluderea temporară de la lucrările Consiliului Judeţean şi ale comisiei de specialitate din care face parte, precum şi retragerea indemnizaţiei de şedinţă, pentru 1-2 sedinţe.

    Comisia juridică va prezenta un raport întocmit pe baza cercetărilor efectuate, inclusiv a explicaţiilor furnizate de cel în cauză. Până acum, niciun consilier judeţean nu a fost sancţionat.

    Pe de alta parte, nu doar consilierii locali şi judeţeni pot propune proiecte de hotărâre. Conform legii şi a regulamentelor adoptate pe plan local, şi cetăţenii pot face acest lucru. Nu oricum, însă.

    Acelasi regulament prevede ca cetăţenii pot propune Consiliului Judeţean Argeş pe a căror rază domiciliază, spre dezbatere şi adoptare, proiecte de hotărâri care să fie însă susţinute prin semnăturile a cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a judeţului. Asta înseamnă că un astfel de proiect poate fi promovat cu semnăturile a circa 27.000 de cetăţeni cu drept de vot din judeţul nostru.

    Ceea ce, să recunoaştem, este foarte greu de realizat un asemenea deziderat, până acum niciun astfel de proiect nefiind promovat de cetăţeni.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3