EcoMoto 930×122

accidente de muncă

    ȘANTIERE ÎNSÂNGERATE ÎN ARGEȘ

    5.145 de persoane au suferit anul trecut accidente de muncă în România, cu 10,4% mai puţine faţă de anul anterior. 182 dintre acestea au decedat (cu 32,1% sub nivelul din 2018), conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

    Citiți și: ITM Argeș, despre accidentele de muncă. Obligațiile angajatorului

    Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în 2019 în Bucureşti – 1.310 (reprezentând 25,5% din totalul accidentaţilor pe ţară) şi în judeţele Braşov – 306 (5,9%), Timiş – 227 (4,4%) şi Constanţa – 188 de accidentaţi (3,7% din total).

    Cel mai mare număr de persoane care au suferit accidente de muncă mortale a fost consemnat în Bucureşti – 12 (6,6% din totalul persoanelor accidentate mortal pe ţară) şi în judeţele Arad, Alba şi Suceava, fiecare cu câte 9 (4,9% din total fiecare judeţ).

    Anul trecut, în Argeș au fost înregistrate 147 de accidente de muncă, dintre care 4 soldate cu 4 morți.

    Sectoarele în care au fost cele mai multe accidente de muncă sunt comerţul cu amănuntul, construcţiile de clădiri, transporturile terestre şi transporturile prin conducte, comerţul cu ridicata şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor.

    Cele mai multe accidente de muncă mortale s-au înregistrat în construcţiile de clădiri, agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi exploatare forestieră şi lucrări de geniu civil.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90