930 x122 grota rece

    lima.romana1

    Saraca Limba Romana!

    Relatam recent despre un comunicat de presa de-a dreptul “criminal” transmis de o organizatie a PDL Arges, mai precis de cea de tineret, in care Limba Romana era siluita destul de des. Iata ca exista cineva care ii intrece pe tinerii din PDL Arges: cei care compun comunicatele de presa pentru o Asociatie numita “Cred in Tine” (CinT).

    Intr-un comunicat intitulat “Solutii cu implementare la nivel national in ceea ce priveste parte din problemele tinerilor” am gasit o groaza de greseli gramaticale grave. Atentie! Vorbim de oameni care cheama autoritatile la dialog, care se pretind reprezentanti ai societatii civile si luptatori pentru drepturile oamenilor, in acest caz tinerii!

    Trecand peste exprimarea total haotica, usor amuzanta pe alocuri, merita sa semnalam greselile intalnite intr-un text care se voia revolutionar, dar reuseste sa surprinda prin nivelul scazut de competenta gramaticala.

    Incepem cu cuvantul „vre-o”,  continuam cu niste planuri care se vrea „a fii puse in aplicare”, ajungem la un indemn – „haide-ti sa analizam impreuna”, trecem la gresita folosite a lui „datorita” in loc de „din cauza” si, ca sa nu fim carcotasi, inchidem ochii la exprimarile stangace din text.

    „Instruire pentru un viitor mai bun” este denumirea unuia dintre obiectivele CinT. Daca aceasta instruire o fac cei de la CinT, mai bine lipsa!

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90