930×122 CAPRA 5

Sarbatoare la muzeul Golesti

mm Pitesti. 4 septembrie 2009. CJ Arges.
Maine la ora 15, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii – Golesti, vor fi inaugurate mai multe expozitii, in cadrul celei de a treia editii a Sarbatorilor Argesului si Muscelului. Este vorba despre Scoala Sloboda Obsteasca de la Golesti, expozitie reorganizata dupa cele mai moderne principii muzeale, in cadrul careia se va face o lectie aplicata dupa modelul monitorial sau lancasterian. Cea de a doua atractie va fi “Bolnita”, care a devenit sala pentru expozitii temporare, unde se verniseaza expozitia de pictura a micilor pictori de la Corbeni, coordonati de doamna profesoara Elena Stoica. La fieraria din Prahova, donata de Nicolae Tudorcioiu din Calinesti – Arges, in care un mester fierar va face o demonstratie de potcovit cai. Cunoscutul ceramist, Ion Enoiu, din Balilesti Arges, va modela vase de lut la atelierul de olar. In fine, tot astazi, se deschide si expozitia ”Moara de apa din Mustesti – Arad”, care va functiona prin cadere de
apa pe roata cu palete, avand reconstituita intreaga ambianta originara (santul de scurgere, movila de bolovani si iazul de apa).
Dupa inaugurarea celor cinci expozitii, pe scena din parcul domeniului feudal, va avea loc un spectacol de muzica populara din Arges si Muscel oferit de Ansamblul folcloric „Dorul” si Orchestra „Doina Argesului” (cu solistii Valentin Grigorescu, Nicolae Martin, Diana Calinescu, Daniela Cernea) ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, atmosfera de sarbatoare fiind intregita de Targul micilor mestesugari, alaturi de renumiti creatori populari din judet. Pe parcursul zilei, accesul publicului vizitator este gratuit.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90