930 x122 grota rece

golesti

Sarbatoarea Argesului si Muscelului se promoveaza cu Vlad Tepes

Stefanesti. 9 iunie 2009. Muzeul Golesti.
La Muzeul Golesti, intr-un cadru cu totul aparte, sefii institutiilor de cultura din Arges, condusi de Florin Tecau, vicepresedintele C.J. Arges, au prezentat programul evenimentelor care vor fi organizate cu ocazia Sarbatorii Argesului si Muscelului, editia a III-a. Seria de manifestari va fi deschisa luni, 10 august, ora 16, la teatrul “Al. Davila”, cu cea de XXVI-a editie a Festivalului International de Folclor Carpati, la care vor fi prezente ansambluri din Bulgaria, Grecia, Italia, Serbia, Spania si Turcia. Anul acesta, festivalul va fi gazduit si in Stefanesti, pe langa Pitesti, Campulung, Topoloveni, stefanesti, Mioveni si Curtea de Arges (in ultimele doua cazuri organizandu-se si zilele localitatilor). Duminica, 16 august, in strand, la Pitesti, va avea loc inchiderea Festivalului International de Folclor „Carpati”.
La Centrul de Cultura “Bratianu”, luni, 17 august, va fi vernisata o expozitie de icoane. Pe 19 august, puteti admira o expozitie cu obiectele si fotografiile familiei Bratianu.
Vineri, 21 august, la Galeria de Arta Naiva a Muzeului Judetean Arges, va avea loc intalnirea artistilor iconari din Arges si Muscel si va fi vernisata Expozitia Judeteana de Icoane “Parvu Mutu- Zugravu”, editia a II-a.
Sambata, 22 august, Serviciul Salvamont Arges sarbatoreste 40 de ani de activitate de salvamont in judetul Arges.
In perioada 24- 26 august, la Curtea de Arges, Universitatea din Pitesti organizeaza Congresul international de matematica – informatica „Workshop on Membrane Copunting, WMC 10”. La scoala de Arte si Meserii Pitesti, va fi vernisata o expozitie retrospectiva.
Expozitie culinara
Joi, 27 august, C.J. Arges organizeaza o expozitie culinara, iar la Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu” Arges puteti veni la vernisarea unei expozitii de carte etnografica – istoria si traditia unor asezari omenesti din arealul Arges-Muscel reflectate in lucrari aparute in mileniul III. in aceeasi zi, sunteti invitati la un spectacol extraordinar de muzica populara din Arges si Muscel.
Festivalul International “Vlad tepes Draculea” in perioada 28 august- 30 august, va debuta Festivalul International Cultural si Turistic „Vlad tepes Draculea” si Cetatea Poienari, organizat de consiliile locale din Argefu si Curtea de Arges si C.J. Arges.
Marti, 1 septembrie, va fi organizat concursul national de electronica pentru elevi, editia a VIII-a – Pitesti, la Palatul Copiilor din Pitesti.
Expozitia de Mineralogie si Numismatica la Muzeul Judetean Miercuri, 2 septembrie, la ora 12, Muzeul Judetean Arges va deschide Expozitia de Mineralogie si Cabinetul numismatic. Directorul Spiridon Cristocea a anuntat ca in aproximativ doi ani, va fi deschisa si o expozitie despre judetul Arges in perioada comunista, in care veti putea vedea obiecte oferite de argeseni familiei Ceausescu.
In aceeasi zi, la Centrul de Cultura „Bratianu”, vor fi decernate bursele „Florica”.
Joi, 3 septembrie, Teatrul „Al. Davila” va prezenta o expozitie de afise si scenografie a Teatrului „Al. Davila” in ultimii 20 de ani.
Vineri, 4 septembrie, va incepe Festivalul National de creatie si interpretare teatrala si literara „Tudor Musatescu”, ajuns la editia a IV-a, la Palatul Copiilor din Pitesti.
Targul mesterilor populari
Sambata 5 septembrie, la ora 15, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii – Golesti va inaugura sectorul “mestesuguri” (atelier de fierarie din Prahova si atelier de olari din Arges) si Expozitie de baza (scoala Sloboda obsteasca de la Golesti si Sala de expozitii temporare „Bolnita”. Tot acolo va fi organizat si Targul mesterilor populari.
In zilele de 8 si 9 septembrie, Centrul de Cultura „Bratianu” va organiza prima editie a Festivalului Teatrului pentru Copii.
Cinstirea Fiilor/Fiicelor Argesului si a Cetatenilor de Onoare
Vineri, 11 septembrie, la ora 11, Teatrul “Al. Davila” Pitesti va invita la spectacolul in premiera absoluta ”Ispravile lui Pacala” – eveniment organizat cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la infiintarea Sectiei de papusi si copii Aschiuta a Teatrului “Al. Davila” Pitesti.
Sambata, 12 septembrie, evenimentele intra in linie dreapta, cu Ziua Fiilor si Cetatenilor de Onoare ai Argesului si Muscelelui. La ora 11, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii – Golesti, va avea loc intalnirea fiilor Argesului si Muscelului. Va avea loc lansarea volumului II al catalogului fiilor Argesului si Muscelului, vol. II si vor fi acordate titlul si distinctia de Fiu/Fiica a Argesului si Cetatean de Onoare al Judetului Arges, urmat de un spectacol prezentat de Ansamblul folcloric „Dorul” si Orchestra „Doina Argesului” ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. Anul acesta, vor primii distinctii personalitatile din domeniile financiar, bancar si administrativ.
Premierea celor mai frumosi argeseni
Duminica, 13 septembrie, este ultima zi a Sarbatorilor. Evenimentul va fi marcat, la ora 10, in strand, prin concursul „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare”. Pe traseul Teatrul “Al. Davila”- Parcul strand, va avea loc parada cantecului, jocului si portului popular argesean si muscelean. La ora 11vor fi acordate premiile Consiliului Judetean Arges creatorilor, formatiilor si interpretilor care s-au evidentiat in promovarea culturii populare traditionale in anul 2009 si castigatorilor la concursurile: „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare”, „Mugurii folclorului argesean” si „Gheorghe Popescu-Judet”. La ora 12, va fi organizat un spectacol sustinut de formatii si interpreti din judetul Arges evidentiati la concursurile judetene „Mugurii folclorului argesean”; „Cantecele Argesului” si „Gheorghe Popescu-Judet”, iar finalul va fi marcat prin spectacolul de gala, de la ora 16, sustinut de Ansamblul folcloric „Dorul” si Orchestra „Doina Argesului” ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges si de invitati de prestigiu interpreti ai cantecului popular.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90