930 x122 grota rece

piata primariei

SARMALIADA DIN PITEȘTI, CRITICATĂ

Ștefan Ropcea critică dur maniera în care Primăria Pitești a organizat acțiunea de împărțire de sarmale (cu mămăligă și ardei iuți) și țuică fiartă în Piața Primăriei în a doua zi de Crăciun.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

„Acţiunea este lăudabilă, dar capătă un aspect grotesc.

Oamenii au venit la marea pomană cu o oră înainte. Este umilitor! Au stat sute de persoane la coadă sub supravegherea Poliţiei şi a Jandarmeriei. Este jenant! Nu cred că ar fi furat sau s-ar fi bătut pe sarmale!

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Apoi au servit masa în picioare, la mese fără scaune, aplecaţi de la mijloc. Parcă erau imaginile foamei dintr-un lagăr nazist!”, acuză Ropcea (foto 2), fost profesor de fizică la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești, acum pensionar.

„Actul de caritate trebuie făcut cu dragoste, compasiune şi discreţie.

Dacă eram primar, distribuiam cele 5.000 de sarmale la 5 restaurante, în 5 colţuri ale oraşului. Oamenii puteau servi masa civilizat, stând la mese, fără paltoane pe ei şi căciuli în cap. Puteau să se spele înainte de masă și puteau asculta o muzică decentă în acest timp.

Asta înseamnă civilizaţie, respect şi decenţă! Din păcate, suntem departe de Europa…”, adaugă Ștefan Ropcea, un piteștean care, de-a lungul ultimilor ani, în repetate rânduri s-a exprimat public extrem de critic la adresa Primăriei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90