930×122 CAPRA 5

abaav

SCĂLDATUL ÎN LACURILE ȘI RÂURILE DIN ARGEȘ, INTERZIS

„Având în vedere incidentul din data de 7.07.2019, în care două persoane au fost surprinse de creșterea debitului râului Argeș pe o insulă situată aval de lacul de acumulare Bascov, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea revine la începutul fiecărui sezon călduros cu atenționarea că SCĂLDATUL ESTE INTERZIS ÎN RÂURILE ȘI LACURILE DE ACUMULARE ÎN ZONELE NEAMENAJATE.

Citiți și: Acum este în toate casele. Va fi interzis!

Aceeași recomandare le este adresată și persoanelor care practică pescuitul (amatori sau profesioniști), recomandare de folosire a zonelor special amenajate pentru acest sport.

Evacuarea controlată a unor debite mari de apă din lacurile de acumulare se poate realiza oricând, apariția unor viituri putând fi datorată înregistrării unor precipitații în alte zone față de cea în care se efectuează deversări. Persoanele care practică pescuitul sau care se află la plajă sau la scăldat în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, își pun viața în pericol în cazul apariției unor viituri, personalul tehnic al barajelor din administrarea ABA Argeș-Vedea neputând vizualiza și alarma întreaga zonă din aval.

Citiți și: „Coadă” de șoferi care trec pe interzis! Polițiștii au scris de i-au durut mâinile!

Conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Argeș-Vedea nu există zone naturale (lacuri, râuri) autorizate pentru îmbăiere. Pe lângă pericolul contactării bolilor de piele, lacurile de acumulare şi râurile reprezintă un pericol din cauza decolmatărilor şi a vegetaţiei.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea recomandă populației să aleagă ștrandurile și zonele special amenajate, nu lacurile de acumulare sau râurile, deoarece acestea reprezintă un pericol, atât din cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor, cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă. Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

Atenționarea “Scăldatul și pescuitul interzis” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră aleg conștinent riscul”, avertizează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3