930×122 POSADA 5

carantină

SCANDAL ÎN CENTRUL DE CARANTINĂ DIN PITEȘTI. DOSAR PENAL ȘI AMENZI

Jandarmeria Argeș: „În cursul serii trecute, jandarmii care asigurau paza, protecția și ordinea publică la centrul de carantină din municipiul Pitești au fost solicitați de către o persoană aflată în carantină să intervină în interiorul centrului, întrucât 3 bărbați tulbură ordinea publică.

Citiți și: Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

(Foto jandarmi: descriptiv – Arhivă. Sursă foto jandarmi: Jandarmeria Argeș) 

Jandarmii s-au deplasat în incinta imobilului, unde au depistat trei bărbați care se aflau pe hol în dreptul camerelor repartizate.

Citiți și: Un SUV Porsche Cayenne de peste 100 mii €, mai slab ca un Duster!

Unul dintre bărbați prezenta urme de sânge pe față, iar altul pe braț, iar când au fost întrebați despre cele întâmplate unul dintre ei a declarat că a fost agresat de ceilalți doi.

În această cauză jandarmii au aplicat trei sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 24, ”provocare ori participarea efectivă la scandal”, două amenzi în valoare de 800 de lei și un avertisment și, de asemenea, au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele celor trei bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută și sancționată de art. 352 Cod Penal, întrucât aceștia nu au respectat măsurile de carantină, și anume au părăsit camerele în care sunt carantinați.

Documentele întocmite în această cauză au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor”.

Aici se aflau ieri în carantină 82 de cetățeni din județul Argeș reveniți în țară din Italia. Majoritatea au primit rezultat negativ în urma testării pentru depistarea infectării cu noul coronavirus (adică nu sunt infectați) (subiectul pe larg, AICI). (Foto jandarmi: descriptiv – Arhivă. Sursă foto jandarmi: Jandarmeria Argeș) 

gic.ro

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3