930×122 CAPRA 5

_MG_8776

Scandal pe 100 mp la Pietroşani

Primarul Eugen Pătru din comuna Pietroşani şi-a pus în cap cetăţenii. Strînşi în două tabere, pe aceştia numai poliţia i-a putut despărţi ieri de un conflict care ar fi putut apărea din cauza a doar 100 mp.

Mihai Gheorghe (foto) este cel care acum 12 ani a cumpărat, verbal mai mult, o suprafaţă de 1152 mp, din care acum nu mai este recunoscută decît o parte, cu 100 mp mai puţin. „Proprietarul a cumpărat, practic, 1000 mp, dar la măsurătoarea cadastrală i-au ieşit 1152 mp, pentru că marginile pe care le-a arătat sunt altele. Acum se face un cadastru şi se lasă 1000 mp, pentru că noi nu putem să-i dăm mai mult”, a spus edilul Pătru.

 

„Am cumpărat acest teren acum 12 ani…dînsul din spate cu maşinile mi-a rupt tot gradul. Eu vreau să-l repar, dar el a venit cu primarul să spună că am 100 de mp în plus (…) În satul ăsta sunt numai cîrteli. Primăria nu-şi face datoria cum trebuie, problema e că înainte nu treceau bătrînii tot pămîntul şi să-mi spună acum că am cu 100 de mp în plus”, a declarat la rîndul său Mihai Gheorghe, referindu-se la Andrei Ion.

_MG_8778

Întrebat de ce i-a distrus gardul vecinului, patronul firmei de cherestea a declarat că maşinile care trec spre firma sa l-au dărîmat că era prea în drum. „Nu i-am spus altceva decît să-şi ia cît are. Ştiu că pămîntul e luat de la o rudă a mea care mi-a spus că are 1000 de mp. Şi el a trecut cu 1152 mp. Am văzut aici. El a venit cu cadastristul, care nu a putut să facă pentru că are mai mult decît e în acte. Acum îl închide abuziv”. Lucrările începute de Gheorghe însă ieri nu se vor finaliza aici, cadastrarea finală urmînd să arate care sunt în realitate graniţele.

Dosar la Parchet

„O fost o discuţie între proprietarul de teren şi dl Andrei care trece pe acest drum public care duce la o secţie de prelucrare material lemnos. Deocamdată am aplanat starea conflictuală”, a susţinut agent şef principal Cornel Iordache, post de Poliţie Pietroşani. Acesta a mai spus că se va întocmi dosar în cauză şi se va da soluţie legală prin Parchet pentru tulburare de posesie.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3