New Profesional Consult 930 x 122

    spital

    Scandalos! Iată ce propun sindicaliștii din Sănătate!

    Sindicaliștii din sistemul public de sănătate au găsit o soluție scandaloasă pentru ca domeniul să poată beneficia de anul viitor de o alocare de 6% din PIB.

    Scandaloasă pentru angajatori și angajați, care oricum abia mai fac față taxelor mari pe forța de muncă. Federația „Solidaritatea Sanitară”, într-un comunicat remis redacției noastre, propune creșterea la 14% a cotei de contribuție la asigurările sociale de sănătate pe care o achită angajatorul și angajatul (7% să plătească angajatorul, 7%, angajatul)! Amintim că în prezent cota respectivă este de 10, 7% (5, 2% pentru angajator și 5, 5% pentru angajat).

    De asemenea, federația mai vine cu patru propuneri tot în același scop: introducerea contribuției la sănătate în funcție de venit în cuantum de 7% pentru toți cetățenii care realizează venituri, indiferent de sursa acestora; obligativitatea statului de a plăti contribuția la sănătate la nivelul a 7% din salariul mediu pentru toți cetățenii pe care dorește să-i scutească de la plata contribuției; definirea pachetului de bază raportat la costurile serviciilor medicale reale și introducerea asigurărilor complementare de sănătate.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90