Eurial 930 x 122

ghiozdane

Scandalul „Primul ghiozdan”, in atentia Avocatului Poporului

Cu ocazia participarii la un simpozion de la Centrul Cultural legat de solidaritatea in presa, Mihaela Stanciulescu, sefa biroului teritorial al Avocatului Poporului a facut joi, 8 septembrie, o serie de referiri la scandalul „Primul ghiozdan”. Mihaela Stanciulescu a spus ca in acest caz este vorba de o discriminare si, mai garv, de faptul ca micutii sunt implicati intr-un scandal politic.

Dupa cum se stie, prefectul Gheorghe Davidescu a blocat in instanta o hotarare a Consiliului Judetean privind acordarea a 6.000 de ghiozdane pentru tot atatia copii care pe 12 septembrie merg in clasa I. Intre timp, consilierii judeteni de la USL au decis sa isi doneze indemnizatiile pentru a putea achizitiona ghiozdanele cu ajutorul unei fundatii.

„Trebuie stiut ca exista o ordonanta din 2001 care reglementeaza o astfel de actiune. Va fi interesant insa de vazut prin octombrie cati dintre copiii care ar trebui sa mearga la scoala in clasa I vor fi prezenti la scoala efectiv si vor fi primit rechizite. Pentru ca nu vor primi toti. Ordonanta prevede anumite conditii, mai sunt si anumite conditionari.

Cel mai grav este sa implici copiii intr-un scandal politic. Mai ales ca vorbim si de o discriminare daca nu vor primi toti copiii aceleasi lucruri”, a spus Mihaela Stanciulescu.

Consilierii PDL au ales sa isi doneze indemnizatiile unei fundatii a senatorului Mircea Andrei iar cu banii respectivi sa fie achizitionate alte ghiozdane.

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90