930×122 CUMPANA 5

audio

SCHIMBARE RADICALĂ LA EXAMENUL AUTO

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță o schimbare radicală la examenul auto.

Citiți și: Vestea momentului! Cine scapă de examenul pentru permis

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând de la data de 03.07.2017 modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe.

Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.”, potrivit sursei citate.

Citiți și: Activitatea examinatorilor și a școlilor de șoferi, la verificat

„Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea EXAMEN şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.”, precizează Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

De luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la serviciile publice comunitare din Bucureşti şi județul Ilfov. Ulterior, însă, acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene, inclusiv în Argeș. (Sursă foto: adevarul.ro) 

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570×90 MAIA