930×122 CAPRA 5

Primaria Pitesti publicitate

Schimbarea necesară în Pitești: Performanță și calitate dacă vrei publicitate

Schimbarea necesară în Pitești: Performanță și calitate dacă vrei publicitate.

Ieri a avut loc ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești, ocazie cu care a fost adoptat proiectul de buget pentru anul 2021. Subiectul pe larg, AICI – Video: S-a votat bugetul Piteştiului pe anul 2021.

ÎNCEPUT DE ȘEDINȚĂ

La începutul ședinței, consilierul local al USR PLUS – Barbu Miu (foto), fost director al Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, fost profesor de chimie la același colegiu, a propus spre adoptare un amendament cu privire la bugetul Primăriei și al tuturor instituțiilor subordonate, care a fost votat de către majoritate. Acesta schimbă paradigma alocării de fonduri pentru reclamă și publicitate.

Potrivit amendamentului, alocarea fondurilor pentru reclamă și publicitate de către Primărie și instituțiile subordonate nu se va mai face „la grămadă”, ci pe bază de criterii de performanță și calitate.

„Alocarea fondurilor de către Primărie și de către instituțiile subordonate pentru prestări servicii, și anume reclamă și publicitate, se va face conform unui regulament bazat pe criterii de performanță și calitate adoptat prin hotărâre a Consiliului Local”, se arată în amendamentul propus de către consilierul local, Barbu Miu.

Mai concret, pe înțelesul tuturor, pentru a obține un contract de promovare a acțiunilor și de informare către oameni, cu primăria sau altă instituție subordonată acesteia, un trust de presă trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Spre exemplu, Consiliul Județean Argeș, de câţiva ani de zile, organizează asemenea licitații şi propune un caiet de sarcini de îndeplinit pentru trusturile de presă din Argeș, televiziuni, ziare scrise săptămânale sau care apar zilnic și site-uri online sau posturi radio.

Cei care vor să participe la aceste licitații trebuie să îndeplinească anumite condiții care sunt obligatorii. Prima condiție și cea mai importantă este vizibilitatea trustului de presă în societate, și anume numărul de telespectori sau ascultători conform indicilor de audiență în cazul televiziunilor sau al posturilor de radio, numărul de ziare vândute și numărul de cititori/vizitatori unici.

CINE MĂSOARĂ AUDIENȚELE

Pentru televiziuni există ARMA – Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor.

ARMA este o organizație a industriei de marketing și publicitate care definește modul în care se realizează serviciul de măsurare a audiențelor TV în România. Datele obținute cu ajutorul acestui serviciu sunt unanim acceptate pe piața de audiovizual din România. Serviciul oferă informații cu privire la cine, ce și cînd vizionează programe de televiziune.

BRAT PENTRU ZIARE SCRISE

În cazul ziarelor scrise, pentru tiraj există BRAT (Auditul Tirajelor – reprezintă activitatea de auditare a datelor de difuzare a publicaţiilor tipărite pe baza standardelor şi metodologiilor stabilite de membrii asociaţiei. Rezultatele auditului tirajelor pot fi consultate în pagina cifre de difuzare)

TRAFIC SAU SATI PENTRU ONLINE

În cazul site-urilor online treaba este mai simplă și la îndemâna tuturor utilizatorilor de internet. Există două entități OFICIALE de numărare a vizitatorilor unici, și anume SATI, respectiv TRAFIC.RO.

Ca o paranteză, conform trafic.ro, ePitești.ro este cel mai accesat site din județul Argeș, cu peste 140 000 de vizitatori unici numai în ultima săptămână (16 – 23 aprilie 2021) – ocupăm locul 6 în categoria ziare online, locul 18 în categoria știri mass-media și locul 28 în categoria generală a tuturor site-urilor din România. Toate aceste date sunt OFICIALE și le găsim pe trafic.ro, AICI

Alte exemple de condiții mai  sunt: oferta financiară și/sau prezentarea de calitate a trustului de presă. Sunt condiții minime care trebuie îndeplinite!

Datorită amendamentului propus de către coaliția majoritară din Consiliul Local Pitești, formată din consilieri PNL și USR PLUS, trusturile de presă din Pitești pot oferi telespectatorilor/ascultătorilor și cititorilor de presă scrisă și oline, un conținut calitativ care ajută la binele societății în care trăim!

Vezi VIDEO cu amendamentul propus și votat, începând cu minutul: 07.36

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90