NOR CURIER 930X122

50 de ani

ȘCOALA „MARIN PREDA” (FOSTĂ NR. 10) A ÎMPLINIT 50 DE ANI! VEZI GALERIE FOTO!

Şcoala Gimnazială „Marin Preda” (fostă nr. 10) a ajuns la deplină maturitate: a împlinit 50 de ani de activitate. Numeroase promoţii au învăţat la această prestigioasă școală din cartierul piteștean Ceair.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Foşti și actuali profesori, foşti și actuali elevi, cu toţii şi-au dat astăzi întâlnire pentru a marca evenimentul așa cum se cuvine. Invitaţii au fost aşteptaţi cu pască şi flori. „Aniversarea de acum este un omagiu adus acestei onorabile instituţii şi, totodată, expresia sentimentului de respect faţă de generaţiile tinere care se pregătesc aici pentru viaţă. Îi dorim şcolii viaţă lungă!”, a spus directorul unității de învățământ, profesorul Romulus Constantin Simion.

La eveniment a fost prezent și prefectul judeţului Argeș, Mihai Oprescu. Acesta a fost invitat să scrie câteva cuvinte în Cartea de onoare a şcolii și să ţină cu discurs: „Este o plăcere ca astăzi, într-o zi senină de primăvară, să fiu alături de aceste flori ale primăverii care sunt copiii noştri şi într-un loc care este încărcat de simbolism pentru judeţul Argeş, pentru oraşul Piteşti şi pentru noi cei care am crescut aici, pe Calea Bucureşti, între Popa Şapcă şi Expo Parc.” Din partea Primăriei Şcoala „Marin Preda” a primit o plachetă aniversară, plachetă înmânată de viceprimarul Laurenţiu Zidaru. De asemenea, pe fațada școlii a fost dezvelită o plachetă care marchează cei 50 de ani de la inaugurarea, în anul 1964, a școlii. A fost oficiată și o slujbă religioasă și vernisată o expoziție având ca temă jumătatea de secol de existență a acestei unități de învățământ. Tot astăzi, de la ora 15, elevi și preșcolari de la „Marin Preda” vor susține un spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

La „Marin Preda” predau 40 de cadre didactice, 95% dintre ele fiind titulare. Din anul 2000 aici funcționează Școala Franceză MILF-Renault. Precizăm că în anul 1972 fosta școală nr. 10 a fost școală pilot pentru introducerea clasei I de la vârsta de 6 ani.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90