NOR CURIER 930X122

    concert-public

    Se alege praful de Eurovision!

    Editia din acest an a popularului concurs de muzica Eurovision risca sa fie compromisa inca dinainte de a incepe. Deja 5 tari au anuntat ca nu vor mai participa la eveniment, din cauza ca sunt ridicate costurile sau invocand aspecte legate de procedura de vot. In plus, in eventualitatea in care echipa lor ar castiga concursul nu ar avea bani sa organizeze editia urmatoare, asa cum prevede regulamentul acestuia! Astfel, televiziunea publică din Turcia (TRT) a anunţat că nu va participa la ediţia din 2013 a concursului muzical Eurovision – programată între 14 şi 18 mai la Malmo, Suedia -, în urma deciziei instituţiei organizatoare de a reduce la jumătate efectele votului oferit de public, informează trtfrancais.com citat de gandul.info.

    În comunicatul emis de TRT este criticată decizia luată de membrii „privilegiaţi” ai European Broadcasting Union (EBU) – instituţia organizatoare a Eurovision -, Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, de a reduce cu 50% efectele voturilor publicului, din cauza unor „rezultate nesatisfăcătoare” obţinute în ultimii ani.

    Din 2009, punctele oferite de fiecare ţară participantă în timpul finalei sunt rezultatul unei medii între voturile publicului (50%) şi voturile unui juriu format din specialişti sau personalităţi din domeniul muzicii (50%).

    Anunţul Turciei vine după ce alte patru ţări au decis să renunţe la participarea la Eurovision 2013 – Portugalia, Slovacia, Polonia şi Bosnia-Herţegovina.

    În schimb, la sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013.

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90