EcoMoto 930×122

alocații copii

    Se dă lege în România! Cine poate încasa alocația copiilor

    Alocația pentru copii poate fi încasată de către părintele căruia i s-a încredințat minorul printr-o decizie a judecătorilor care au emis un ordin de protecție în caz de violență domestică.

    Citiți și: S-a stabilit! Intră sau nu alocațiile pe card înainte de Paște

    Miercuri, 12 aprilie, un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlament.

    Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, proiectul de lege care are obiect de reglementare completarea art. 38 din Legea nr. 217/2003, precum şi modificarea Legii nr. 61/1993, în sensul instituirii posibilităţii încasării alocaţiei de stat pentru copii de către părintele căruia i s-a încredinţat minorul spre creştere şi educare, în situaţia emiterii de către instanţa de judecată a unui ordin de protecţie în caz de violenţă domestică, notează Observatornews.ro.

    Citiți și: Schimbare importantă privind alocațiile!

    Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

    Potrivit unui amendament, persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri:

    – interdicţia pentru agresor de a încasa alocaţia de stat pentru copii şi încuviinţarea încasării acesteia de către părintele/persoana căruia/ căreia i s-a încredinţat copilul spre creştere şi educare sau la care s-a stabilit reşedinţa acestuia.

    Astfel, alocaţia este încasată de părintele/persoana beneficiar/beneficiară al/a măsurii de protecţie pe durata valabilităţii ordinului de protecţie şi atât timp cât i-a fost încredinţat copilul, sau în situaţia în care copilul are stabilită reşedinţa la acesta/aceasta.

    Foto descriptiv: Playtech.ro

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    3 comentarii

    • Popescu Maria spune:

      De acord.nu ne trebuie tati sa ne fure din portofel,sa ne facă datorii ,sa joace la păcănele,sa ne fure copiii sa cemam poliția sa.i găsim eu sunt divorțată stau in casa mea cu copiii mei pe banii mei.Nu vreau încă un stres in plus..vrem liniște,că oricum mănânci ce ai chiar mai puțin fara un prost în minus!Sa stea unde are el buletin i.si cerut buletinul sa.i vezi adresa pe strada când va întâlniți vreau sa zic?!!Și dacă ți consideri că cățeaua ridica coada sa stea fiecare cu cățeaua lui la ei acasă mie nu.mi trebuie și nu ți.am cerut părerea!

    • Fuzzy spune:

      Este minunat sa vedem legea gandita in acest sens pentru a proteja copiii care sunt implicati in astfel de situatii care pun in pericol viata lor. Acest proiect de lege aduce o schimbare pozitiva in vietile familiilor inRomania, asigurandu-le ca au acces la asistenta financiara si protectia necesara, ajutandu-i astfel sa traverseze aceasta situatie mai usor.

    • DYI spune:

      Aceasta lege marcheaza un pas important pe calea acordarii asistentei familiale si incurajam pe toti parintii aflati in situatii speciale sa se adreseze autoritatilor locale pentru a obtine acest ajutor necesar.

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90