Donaris 930 x 122

    daniel-constantin3

    Se evaluează pierderile fermierilor afectaţi de scandalul aflatoxinei

    Piteşteanul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat astăzi că urmează să se facă o evaluare a pierderilor fermierilor afectaţi de problema aflatoxinei în lapte. Ministrul a mai precizat că se vor căuta şi soluţii pentru sprijinirea acestora. „Au fost probleme cauzate în ultimul timp cu referire la aflatoxina identificată în lapte. Sunt anumite pierderi pentru anumiţi fermieri în această perioadă şi vom face o evaluare a pierderilor. Vom avea discuţii şi cu procesatorii, pentru a nu se pune presiune pe producători.

    Ce e important pentru crescătorii de animale care aveau contracte cu procesatorii este că aceste contracte au fost respectate, procesatorii au cumpărat în continuare laptele de la producători, chiar dacă au constituit stocuri suplimentare.

    Crescătorii de animale care au contracte cu procesatorii au livrat şi nu au înregistrat pierderi în această criză. Pierderi s-au înregistrat la fermierii care au vândut laptele direct prin dozatoare, iar acolo trebuie să ne asigurăm că vând fermieri, nu intermediari care văd o afacere din asta”, a declarat Daniel Constantin la Cluj.

    Ministrul Agriculturii a mai afirmat că „facem eforturi să identificăm resurse în bugetul pe care îl avem, pentru că nu putem primi fonduri suplimentare, astfel încât plata pe animal să fie mai mare în 2013”. El a precizat, citat de Mediafax, că în acest moment sunt închise toate alertele în România, laptele fiind „mai sigur ca niciodată”.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90