930X122 MAIA

transfagarasan_curbe

Se inchide Transfagarasanul

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat ca incepand cu data de 1 noiembrie drumul national 7C Transfagarasan va fi inchis circulatiei publice pe portiunea intre kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Arges) si kilometrul 130,8 (Cabana Balea Cascada, judetul Sibiu). Interdictia de circulatie pe Transfagarasan va fi mentinuta pana la 30 iunie 2012.

 

„Conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri, pericol de polei etc.”, potrivit CNADNR.

Pentru turismul argesean, Transfagarasanul este unul dintre obiectivele principale de atractie. Mii de persoane vin in fiecare vara aici pentru a admira una din cele mai impresionante realizari antropice de la noi din tara dar, din pacate, bucuria turistilor nu este decat pentru aproximativ 5 luni pe an.

De ce nu se fac eforturi pentru ca Transfagarasanul sa fie deschis si iarna? Oficialii de la Ministerul Transporturilor spun ca intretinerea pe timp de iarna ar fi prea costisitoare si ca prea putini turisti ar circula pe acest drum in sezonul rece.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3