New Profesional Consult 930 x 122

vot

Se opun scoaterii de pe liste a românilor din străinătate

Am primit la redacţie un comunicat de presă din partea Fedeaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) cu privire la situaţia evaluării listelor permanente de alegători pentru referendumul de demitere a preşedintelui ţării. În acesta, FADERE solicită Guvernului „stoparea încălcării flagrante a Constituţiei României şi a deciziei Curţii Constituţionale prin încercarea de a scoate din listele electorale pe românii care locuiesc în afara ţării”.

„FADERE îşi reafirmă poziţia conform căreia dacă un singur român din Diaspora va fi scos abuziv de pe listele electorale în ciuda deciziei Curţii Constituţionale de săptămâna trecută,  FADERE va depune imediat plângere penală împotriva Guvernului României şi a  primului ministru.

Cerem, de asemenea, încetarea imediată a presiunilor exercitate de către Ministerul de Externe asupra ambasadorilor pentru ca acestea să trimită la Bucureşti un număr cât mai mare de persoane decedate în străinătate.

Dacă ar exista un interes aşa mare pentru persoanele decedate în străinătate, Guvernul României ar trebui (aşa cum FADERE a cerut în nenumărate rânduri) să repatrieze corpurile neînsufleţite ale acestora”, se arată în comunicatul de presă citat.

Aşadar, după unii, morţii ar trebui să fie prezenţi în continuare bine-mersi pe liste şi să conteze în ceea ce priveşte votul…

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90