Donaris 930 x 122

politia

SE PREGĂTESC NOI REGULI PENTRU RADARE

Se pregătesc noi reguli pentru radare. După ce, la sesizarea președintelui Iohannis, Curtea Constituțională a decis că este neclară, având unele puncte neconstituționale, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 195/2002 cu privire la circulația pe drumurile publice a ajuns din nou în Parlament, pentru reexaminare.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Senatul a reexaminat propunerea și a dat deja votul final.

Senatorii au eliminat din propunerea trimisă către promulgare obligativitatea presemnalizării cu panouri a radarelor. În schimb, au păstrat prevederea cu privire la amplasarea radarului de tip pistol: „Dispozitivele mobile de tip pistol destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere”.

Citiți și: Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

De asemenea, potrivit propunerii în forma votată de Senat după reexaminare, „dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere”. Față de forma trimisă la promulgare, în ceea ce privește radarele care trebuie instalate exclusiv pe mașinile care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere a fost eliminată sintagma „și care sunt poziționate vizibil”.

For decizional în acest caz este Camera Deputaților, care urmează să dezbată și să voteze noua formă, după reexaminare.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3