NOR CURIER 930X122

omv-petrom-s

Se pune la cale un boicot la adresa Petrom

Pe mediile online circulă mesaje ale unor oameni care vor să demaşte ceea ce ei numesc abuzuri ale companiilor de distribuire a carburanţilor. Conform acestora, calculele arată că preţul carburanţilor ar fi umflat din cauza unor taxe aberante, dar şi a lăcomiei societăţilor comerciale care acţionează pe piaţa de profil. De asemenea, noile creşteri ale preţurilor la carburanţi determină şi un nou tip de comportament din partea consumatorilor care îndeamnă la boicot.

Conform surselor menţionate mai sus, în preţul benzinei găsim, de la 1 ianuarie 2012, mai multe taxe care au menirea să atârne greu în buzunarul oamenilor. Este vorba de o acciză de 467 euro pe tonă, de taxa de drum în valoare de 125 euro pe tonă, dar şi de taxa de solidaritate care reprezintă 10 euro pe tonă, respectiv câte un cent/litru – motivul ar fi acoperirea prejudiciului creat în urma falimentului Bancorex.

„Producătorul are preţul de aproximativ 370 euro pe tonă. Astfel, rezultă următorul preţ pe tona de benzină: 370+467+125+10=972 euro pe tonă (taxe şi accize), se adaugă TVA de 24 %, adică 233.28 euro iar totalul este de 1.205.28 euro pe tonă.

Un litru de benzină este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON), producătorul încaseazăa 370 euro pe tonă, iar statul încasează 835 euro pe tonă. Statul câştigă foarte bine furând de la toată lumea”, se arată într-un din mesajele citate.

În acest sens a fost lansat un apel către toţi şoferii ca din 17 ianuarie 2012 să nu mai alimenteze de la Petrom. „Este singura soluţie de spargere a monopolului carburanţilor. Lovind într-unul singur, acesta va avea două soluţii: să intre în faliment sau să scadă preţul, declanşând în acest fel concurenţa pe piaţă”, se arată în mesajul citat.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90