EcoMoto 930×122

cod galben

ploi-si-vant

SE STRICĂ VREMEA! COD GALBEN DE PLOI ȘI RĂCIRE ACCENTUATĂ!

Cu puțin timp în urmă Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de ploi însemnate cantitativ și răcire accentuată a vremii. Codurile vizează și județul Argeș (în întregime) și sunt valabile din această seară, de la ora 21, până vineri seară, la ora 23.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Potrivit ANM, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-60 l/mp. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

Începând de mâine seară în toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp şi izolat de peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze care vor depăşi temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Autoritățile au emis și cod galben de inundații pentru câteva zone din Argeș. (Sursă hartă: ANM)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90