New Profesional Consult 930 x 122

glisiera_autostrada

Se va mai construi autostrada Pitești-Sibiu?

Autoritățile din Argeș, prin vocea prefectului Cristian Soare, sunt categorice: traseul românesc al Coridorului rutier IV Paneuropean va include tronsonul Pitești-Sibiu. Soare face precizarea în replică la zvonurile potrivit cărora există intenția renunțării la această variantă, inițială, și devierea traseului prin Brașov.

„Contrar celor afirmate, vreau să anunț că în perioada 16-18 octombrie în capitala Estoniei, Tallinn, a avut loc o reuniune a Rețelelor Transeuropene de Transport, organizată sub egida Comisiei Europene, unde s-au pus bazele noii politici de finanțare pentru dezvoltarea acestei rețele. Astfel, pentru perioada 2014-2020 Uniunea Europeană va avea un aport de 26 de miliarde de euro, adică triplu față de contribuția avută pentru perioada de finanțare 2007-2013.

Sunt în măsură să vă dau o veste bună: în cadrul reuniunii s-a stabilit în mod clar ca traseul Coridorului IV rutier să fie cel convenit inițial, respectiv București-Pitești-Sibiu-Nădlac, și nu cel cu deviere prin Brașov. Trebuie menționat că pentru tronsonul Pitești-Sibiu România va beneficia de un surplus de 1,2 miliarde de euro la fondurile de coeziune deja prevăzute și că investiția va fi finanțată în proporție de 85%, din fonduri europene. Argumentul principal de la Tallinn a fost că pe această rută se reduce considerabil distanța parcursă dintre București și Sibiu, varianta propusă prin Brașov fiind mult mai lungă. Coridorul IV Paneuropean va fi, deci, finalizat cu siguranță în această perioadă, fiind inclus în Programul Operațional Sectorial Transporturi pentru exercițiul financiar 2014-2020”, a precizat astăzi prefectul județului Argeș, Cristian Soare, în săptămânala conferință de presă a instituției pe care o conduce.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3