930X122 MAIA

Arges

SECHESTRU ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au dispus instituirea sechestrului asigurător, în vederea confiscării speciale, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, în valoare de 1.000.000 de lei, inclusiv proprirea pe sumele de bani aflate în conturile unor persoane bănuite de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Este vorba de trei persoane: Valentin Focică, din Pitești, patron la SC Romvent, Mihail Constantin, din Pitești, patron la Genicom, și George Dobrin, tot din Pitești.

Măsura a fost luată într-un dosar penal în cadrul căruia pe 25 noiembrie poliţiştii argeșeni de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut 34 de percheziţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov și Iaşi şi în municipiul Bucureşti. În Argeș perchezițiile au avut loc la firmele Silver Trading, Genicom, Romvent și Herlitz.

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

În urma percheziţiilor au fost reţinute 7 persoane, 5 dintre acestea fiind arestate preventiv la această dată.

Persoanele respective sunt bănuite că în perioada 2009 – 2015 s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale fantomă. Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 13.000.000 de lei. Până acum au fost recuperați 1.500.000 de lei.

Detalii despre caz, aici: http://epitesti.ro/stiri/perchezitii-la-3-firme-din-arges/. (Foto Arhivă: ziaruldepenet.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90