New Profesional Consult 930 x 122

andrei butaru

ȘEFUL ANSVSA: LAPTELE DIN FERME ȘI LACTATELE DIN MAGAZINE SUNT SIGURE

Laptele provenit de la toate fermele din România, precum şi produsele lactate de la rafturi sunt sigure pentru consum, a declarat Andrei Butaru, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), precizând că nu există restricţii pentru nicio fermă.

Citiți și: A nins în Argeș!

„Noi nu am avut până la ora aceasta nicio restricţie pe fermele de lapte care livrează lapte în România. În acest sens, din controalele efectuate până acum la toate fermele nu au apărut valori care să depăşească valorile normale. Din acest punct de vedere, considerăm că tot laptele provenit din fermele din România şi produsele lactate care se află la raft nu au probleme.

Noi controlăm toate alimentele și vrem să precizăm că laptele din România este salubru.”, a afirmat astăzi Andrei Butaru într-o emisiune la Realitatea TV. El a precizat că laptele de la toate fermele este sigur pentru consum, întrucât dacă existau rezultate pozitive la anumite ferme s-ar fi impus restricţii.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Întrebat cum ar fi putut ajunge bacteria E.coli să contamineze un lot de brânză de vaci de la firma „Lactate Brădet” din județul Argeș din moment ce produsele erau sigure la fermă, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a explicat că sursa de contaminare poate să apară din mai multe locuri. „În primul rând, pot să apară contaminări pe flux, în al doilea rând se poate prin manipulare, prin transport etc. Noi încă n-am terminat analizele de făcut, dar în momentul respectiv contaminarea putea să fie făcută.”, a subliniat preşedintele ANSVSA.

Butaru a adăugat că ancheta a fost coordonată de Ministerul Sănătăţii, iar instituţia pe care o conduce a fost solicitată să analizeze alimentele „incriminate” la momentul respectiv în ancheta epidemiologică. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90