Donaris 930 x 122

politist_arestat

Seful Biroului Logistica de la IPJ Arges arestat pentru coruptie!

Pitesti. 01 iunie. 2010.
Imaginea Politiei Arges este din nou sifonata. Comisarul sef Alexandru Garaiman, seful Serviciului Logistica si Achizitii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arges, si un subordonat au ajuns din oameni ai legii inculpati. Cei doi ofiteri sunt acuzati de fapte de coruptie, motiv pentru care au fost suspendati din functie in momentul cand au ajuns in arestul institutiei unde lucrau de ani buni.
Cei doi politisti au fost retinuti retinuti in baza unei ordonante valabila 24 de ore de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie, urmand sa fie prezentati marti in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Dupa retinere acestia au fost audiati timp de mai multe ore la sediul DNA Pitesti si potrivit informatiilor, acuzatiile se refera la infractiuni savarsite in cazul unor investitii facute de IPJ Arges in ultimii ani. De la inaltimea functiei ocupate, comisarul sef Garaiman a gestionat si a controlat in permanenta banii, investitiile si achizitiile facute de IPJ Arges, plus organizarea de licitatii.
Se pare ca cei doi politisti au intrat in atentia procurorilor anticoruptie in urma unor lucrari de reabilitare la sediul Arhivelor Statului, cladire aflata tot in administrarea Inspectoratului de Politie Arges. Reprezentantii DNA Pitesti spun ca suma mare prin care Politia Arges a achitata lucrarile de reabilitare, adica peste 800.000 lei, nu isi are justificare, tinand cont ca la putina vreme dupa ce santierul a fost strans, peretii cladirii au inceput sa se deterioreze. Suspiciunile procurorilor au fost intarite dupa ce au fost gasite si o serie de nereguli in actele contabile. Astfel, se pare ca cei doi ofiteri de la Logistica umflau facturile Inspectoratului iar banii le intrau lor in buzunare prin diferite inginerii financiare.
Comisarul-sef Garaiman a mai fost audiat de procurorii anticoruptie si in noiembrie 2009, cand a fost efectuata si o perchezitie la domiciliul sau din Stefanesti, de unde au fost ridicate, sustin surse din IPJ, facturi si acte care nu prea aveau ce cauta la politist acasa ci trebuiau sa fie inchise in fisetul din birou.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90