New Profesional Consult 930 x 122

sala_nastere

Infectata la Spitalul Judetean! Dupa avort o tanara a ajuns de urgenta la Bucuresti

Pitesti. 28 aprilie 2010.
Probleme la sectia de ginecologie a Spitalului Judetean Arges dupa ce o tanara de 30 de ani a ajuns in stare grava la Bucuresti desi cu doar cateva ore inainte fuse externata de la Pitesti. Autoritatea pentru Sanatate Publica Arges a pornit o investigatie la Spitalul Judetean Arges, unde in cursul zilei de ieri, Ioana Constantin de 30 de ani a efectuat, la cerere, un avort. Conform declaratiilor sale, femeia avea la activ inca sapte intreruperi de sarcina si o nastere. Interventia s-a efectuat in sala de tratamente a Policlinicii spitalului si a fost executata de care un medic ginecolog si un anestezist.
Femeia din Cateasca a ajuns aici la ora 11.00 si dupa interventie a fost externata, insa in jurul orei 15.00, dupa trei ore de la externare, a fost adusa inapoi de catre familie, in stare grava. Medicii au stabilizat pacienta si in aceasta dimineata au trimis-o la Spitalul Universitar Bucuresti fiind suspecta de septicemie, o infectie puternica care s-a propagat in tot corpul si care este fatala. Ultima interventie de acest fel la care femeia a fost supusa s-a petrecut tot in cadrul Spitalului Judetean Arges.
Managerul Spitalului judetean Arges, dr. Gheorghe Fratoaica ne-a declarat ca exista doua variante, ori pacienta purta deja virusul, iar in urma interventiei acesta a fost introdus in uter, ori femeia a fost infectata la spital cu instrumetele medicale. Cert este ca materiale medicale si ustensilele utilizate sunt produse si importate din China, iar medicul ginecolog care a efectuat interventia se afla la a doua problema de acest fel, dupa ce in urma cu un an si jumatate a mai fost acuzat de o culpa medicala.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90