pizzeria sapori  930 122

serea_si_martis_arestati

Serea si Martis retinuti 29 de zile in dosarul Penescu

Pitesti. 30 aprilie 2010.
Arbitrii Serea si Martis au ajuns dupa gratii pentru cel putin 29 de zile, acestia fiind ultimele victime, dar nu si cele din urma, ale dosarului “mita in fotbal”. La sediul DNA Pitesti au mai venit astazi Cornel Penescu si Liviu Facaleata, cei care sunt invinuiti ca le-ar fi oferit mita celor doi arbitrii.

Cei doi fosti arbitri au fost astazi prezentati Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva, in „Dosarul Penescu”. Ionica Serea este acuzat de luare si dare de mita, iar Marius Martis este acuzat de complicitate. Cei doi isi vor petrece urmatoarele 29 de zile in arest. Surse judiciare pretind ca Serea e acuzat de primirea a 20.000 de dolari pentru a favoriza echipa din Trivale, in 2008 intr-o partida cu Steaua, iar banii i-ar fi impartit cu colegul si concitadinul sau din Focsani, Marius Martis.
Dupa ce a fost exclus din arbitraj in 2009, Ionica Serea s-a angajat paznic la Penitenciarul Focsani si s-a legitimat la FC Campineanca, o echipa „de judet”.
Marius Martis in schimb, a fost oprit de la delegari la jumatatea anului trecut pana la filanizarea dosarului Penescu. Deaorece nu a raspuns niciodata invitatiilor facute de catre DNA Pitesti, Martis a fost adus, ieri, cu mandat, dupa ce i-a fost perchezitionata locuinta sa din Piata Moldovei. El a mai fost condamnat pentru talharie, printr-o decizie definitiva si irevocabila. Conform rechizitoriului, pe 31 martie 1992, Marius Martis, care avea atunci 18 ani, si alti trei prieteni, l-au talharit pe cetateanul turc, de 2.695 de dolari. In urma plangerii si a anchetei derulate, pe 6 decembrie 1995 a fost data sentinta care il condamna pe Marius Martis la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare si o supraveghere de patru ani si doua luni.
Ionica Serea a fost retinut sub acuzatia de luare de mita in cazul unui meci al echipei FC Arges, disputat in campionatul din 2008. Martis este acuzat de procurori ca ar fi luat bani de la Penescu, finantatorul FC Arges, si i-ar fi dat mai departe unor oameni din fotbal pentru a favoriza echipa din Trivale.
Serea si Martis nu sunt primii arbitrii retinuti in „lotul Penescu”, unde alti 11 arbitri mai sunt cercetati pentru dare si luare de mita. Printre acestia se numara Sorin Corpodean, Marcel Savaniu sau Aurelian Bogaciu.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90