930 x122 grota rece

Manzana

Serviciul de Paza al Consiliului Judetean devine societate comerciala

Prin masurile de austeritate luate in 2010, Guvernul a facut ca activitatea multor institutii sa fie perturbata. In plus, blocarea angajarilor in sectorul public a determinat orientarea autoritatilor locale si judetene catre externalizarea unor servicii care au devenit societati comerciale. In acest fel, s-au impuscat doi iepuri dintr-un foc: s-au putut da si salarii mai mari – la stat au fost reduse si plafonate -, dar au putut fi facute si angajari dupa nevoile fiecarei entitati in parte. Printre autoritatile care au procedat in acest fel s-a numarat si cea de la Pitesti. Asa, de exemplu, Serviciul Public de Termoficare a devenit SC Termo Calor Confort SA. Ei bine, modelul respectiv va fi urmat in curand si de o un serviciu al Consiliului Judetean Arges.

Este vorba de Serviciul Public de Paza si Ordine din subordinea Consiliului Judetean. Fostii gardieni publici vor mai trece acum printr-o transformare importanta, serviciul din care fac parte urmand sa devina SC Paza si Ordine SA. Societatea va functiona in subordinea Consiliului Judetean si va putea, astfel, sa faca si angajari. Demersurile in acest sens au inceput deja.

Ion Minzina, directorul Serviciului de Paza si Ordine, ne-a declarat ca s-a recurs la aceasta masura deoarece guvernantii nu au vrut sa tina cont de solicitarile autoritatilor judetene. „Am facut demersuri peste demersuri in care am explicat faptul ca nu pot functiona cum isi imagineaza cei de la Guvern.

Sunt posturi care trebuie acoperite, nu poate pleca cineva in concediu, sa fie bolnav sau sa isi dea demisia iar eu sa las postul descoperit. Am nevoie de multi oameni, mai ales ca vin si contracte noi. I-am scris si presedintelui Traian Basescu, dar tot degeaba”, ne-a spus fostul deputat peremist, cel care acum este vicepresedinte al PSD Arges.

La acest serviciu de paza si ordine lucreaza circa 130 de persoane, ori, nevoia de personal este mult mai mare.

Eurial 555 x222
eurial 570×90